Három ok, amiért érdemes kerülni a tejes teát

szept 17, 2024 | Gastro

Bár sokan szeretik a teát tejjel fogyasztani, a legújabb kutatások szerint ez az ital kombinációja nem feltétlenül előnyös az egészségre.

A németországi Charite Orvosi Központ kutatói vizsgálták a tejes tea hatásait, és arra a következtetésre jutottak, hogy ez a népszerű ital több negatív egészségügyi következménnyel is járhat.

A vizsgálatok kimutatták, hogy a tej hozzáadása lassíthatja az emésztést, megzavarhatja a veseműködést és kedvezőtlenül hathat a vérnyomásra. A tejes tea fogyasztása fejfájást, állandó fáradtságérzetet, vesekő kialakulását és akár súlygyarapodást is okozhat.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ha nem is hagyjuk el teljesen a tejes teát, érdemes csak kis mennyiségű tejet – 1-2 evőkanálnyit – hozzáadni. Ugyanakkor az a legjobb megoldás, ha külön fogyasztjuk a teát és a tejet, mivel így mindkét ital egészségesebb marad.

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/eletmod/20240916-harom-jo-ok-arra-hogy-ne-keverjuk-a-teat-tejjel

Az őszi gasztronómia ízei: szezonális finomságok

Az őszi gasztronómia ízei: szezonális finomságok

Az ősz beköszöntével a természet bőséges kincseket kínál a konyhába. Ilyenkor a piacok polcait gazdag szín- és ízvilág jellemzi, és a hűvösebb időjárás is inspiráló hatással van az ételek elkészítésére.

Miért vágyunk annyira fahéjra ősszel?

Miért vágyunk annyira fahéjra ősszel?

Ahogy beköszönt az ősz, a hűvösebb napokkal együtt megérkezik a fahéj illata is az életünkbe. Legyen szó egy forró almás pitéről, fűszeres kávéról vagy éppen egy churrosról, a fahéj mindenhol ott van, és nem véletlenül.